HEJA VÄRLDEN OCH HEJA DIG

Heja världen och heja dig!Framtidens arbetsplats börjar nu.


Att vara snäll är att vara smart.   Skulle ditt företag tjäna på att få ännu bättre stämning? Troligen! Forskning visar att en av de viktigaste variablerna för att en arbetsgrupp ska lyckas är – hur de pratar med varandra.


  En undersökning som dagens industri visar är bara ett exempel. Just i den tid då ideér är vår främsta råvara – UPPGER HÄLFTEN AV SVERIGES MEDARBETARE - att de får idéer de inte ens säger till någon. När man frågar varför, är svaret slående. De är rädda för att bli bortgjorde eller få idéer stulna.


Det handlar om en utbredd otrygghet. Som kostar. Kostar för både organisation och individ. Priset för utebliven trygghet och glädje i arbetsgruppen kan vara högt. Det kan kosta framtiden.


Det här går att förändra. Och det går att förändra snabbt. I den här föreläsningen som skräddarsys för varje unikt tillfälle, peppas medarbetarna till att kommunicera på ett sätt som stärker tryggheten – och därmed ökar både kreativiteten, samarbetsförmågan och teamets arbetsglädje.

 

Livet är för kort för att inte ta hand om det. Att vara snäll är att vara smart.

Vi spenderar halva vår vakna tid på arbetet och med de ökade krav många känner, är det viktigt att investera i trivseln. Inte bara för att få en liten mysigare eftermiddag, utan för att få en effektivare organisation.


Och det bästa av allt, vem du än är i organisationen, vd eller kaffekokare, har du en förmåga att förändra. Vi spelar roll. Det är inte alltid så det känns, men det är alltid så det är. Du behöver inte vänta på att din VD ska göra jobbet, du kan faktiskt sätta igång helt själv.


  Och det är just det vi kommer göra under den här föreläsningen. Sätta igång att förända välden med en gladare arbetsdag i taget.Steg ett, en föreläsning på ca 45-90 min som inkluderar korta övningar. Uppgifter ges till deltagarna  både som individer och grupp med syfte att sätta igång en långsiktig process.


  Ett annat syfte är faktiskt att öka livsglädjen. Det är i första hand inte som ”anställd” man lever, utan som människa.


Steg två. (Tillval.) Uppföljning och fördjupning. 40-120 min. Under mellantiden har deltagarna skickat mail där de kort berättat om processen och eventuella svårigheter. Detta följs upp med en kortare föreläsning som även inkluderar fördjupande övningar. Allt för att effekten ska bli så långvarig och stabil som möjligt.


Föreläsningarna varvar humor med allvar.  Det sista som gynnar en viktig process är att ha tråkigt i onödan.
Om Bob som föreläsare."Exceptionellt bra! Över all förväntan. Bob Hansson tog alla med storm, charmig, rolig, påläst, genomproffsig, tänkvärd, otvungen. / Foyen Advokatbyrå, Affärsjuridik.”Kollegorna var som totalt förändrade" / Socialstyrelsen.Copyright © All Rights Reserved